Mecanicul potrivit

Iscusila Mecanic

De ce avem nevoie de mecanici? Pentru multa lume o masina este buna atunci cand ii duce din punctual A in punctual B, daca se poate si in cele mai bune conditii, dar multa lume nu se gandeste la partea “mecanica” a masinii, ea trebuie dusa periodic la un service pentru revizii si inspectii.                                                 

Desi exista anumite modificari, imbunatatiri sau reparatii, precum inlocuirea uleiului, a farurilor arse sau a stergatoarelor, pe care le poti face de unul singur, anumite probleme ale masinii nu pot fi rezolvate decat prin intermediul unei vizite la service-ul auto.                                                                                                                      

 Acolo, vehiculul tau poate fi evaluat si reparat de un mecanic profesionist. Nu trebuie sa fugi de acest lucru, ci, din contra, trebuie sa fii atent la semnele pe care ti le da masina ta, pentru ca de reparatia acesteia depinde atat siguranta ta, cat si a altor oameni.                                                                                                                    

Cele mai des intalnite problem sunt cele la sistemul electric. Daca observe ca ai problem la sistemul electric, mai intai trebuie sa verifici bacteria, daca aceasta este incarcata atunci problema este ori la alternator ori undeva pe sistemul electric.                                                                                                                                                  

Daca masina nu mai porneste, simti un miros specific de ars sau incalzit, si iti apar mai multi martori in bord atunci cel mai probabil problema este la alternatorul masinii. In orice caz ar trebui sa apelati la un specialist in domeniu.                                                                                                                                                                                                         

 Puteti gasi foarte multi specialist la noi pe site http://www.iscusila.ro/mecanic, specialist au fost verificati inainte de a fi acceptati pe grup.                                                                                                                                                   

De asemenea daca vedeti cantitati mari de fum pe evacuarea masini ar trebui sa va ingrijorati. Acest simptom poate avea foarte multe cauze, poate fi legat de turbine, injectoare, pompa de injectie, pompa tandem, egr, dpf, simeringuri sau poate fi vreun filtru infundat.                                                                                                 

Culoarea fumului si densitatea acestuia iti vor oferi mai multe detalii. Pentru a afla cu exactitate care este problema cel mai bine ii faci o vizita mecanicului, deoarece problema se poate agrava si poate distruge motorul, si chiar va poate pune viata dvs. si a pasagerilor in pericol.                                                                           

 Nu ignora semnalele de alarma pe care masina ta ti le transmite, pentru ca multe dintre acestea pot semnifica defectiuni grave, de care trebuie sa te ocupi cat mai rapid.                                                                                          

O alta problema foarte intalnita este cea de scurgeri de lichide, desi aceasta este o problema frecvent intalnita, asta nu inseamna ca trebuie ignorata.                                                                                                                                              

Sub masina pot aparea pete de mai multe feluri, specifice anumitor tipuri de lichid. (lichid de frana, ulei de motor, servodirectie, cutie, hidraulic, antigel). De exemplu, petele negre, vascoase sunt pete de ulei. Acestea apar in momentul in care garniturile sunt deteriorate si nu se mai inchid cum trebuie sau pur si simplu aveti un furtun spart sau fisurat.                                                                                                                                                           

Spre deosebire de petele de ulei, acestea se vor intinde pe o suprafata mai mare, datorita compozitiei lichide pe care o are acesta. De asemenea, petele de antigel se usuca rapid. Insa, petele care trag cel mai puternic semnal de alarma sunt scurgerile lichidului de frana.                                                                                                        

Acestea apar in spatele rotilor si semnifica o problema majora la sistemul de franare. In cazul in care observi aceste fete, trebuie sa mergi la service de urgenta! Altfel, iti vei pune in pericol atat siguranta ta, cat si a celor care se urca la tine in masina si celorlalti participanti la trafic.                                                                                        

 Din toate sistemele unei masini cel mai important este sistemul de franare. Cand vine vorba despre masina ta, acorda-le intretinerii si reviziei periodice atentia cuvenita. La primele semna ca vehiculul tau poate avea probleme grave, nu astepta si cere sfatul unui specialist!                                                                                                            

De asemenea fiecare persoana ar trebui sa stie exact cum se comporta masina sa. Felul in care se aude motorul atunci cand mergi cu ea sau mirosurile pe care le emana sunt criterii importante cu ajutorul carora poti identifica problemele cu care se confrunta masina detinuta.                                                                                                        

Fiecare sofer este obisnuit cu masina lui, astfel ca isi va da seama imediat daca motorul acesteia scoate un sunet ciudat sau simte daca este ceva in neregula cu felul in care functioneaza.                                                                            

La o masina exista numeroase motive care pot duce la o functionare necorespunzatoare, de la nivelul redus de combustibil si pana la probleme pe care le cauzeaza faptul ca nu a fost schimbat uleiul.                                                              

 Imediat ce simti ca este ceva in neregula cu masina ta, mergi la service pentru a rezolva problema, inainte de a se inrautati.                                                                                                                                                                                  

 Nu trebuie sa verifici masina pe care o detii in fiecare zi, trebuie doar sa fii atent la micile detalii cand o conduci.                                                                                                                                                                                                         

Deobicei cand masina nu functioneaza corespunzator ea ne da semne prin intermediul martorilor din bord. Cand ceva nu merge cum trebuie masina te va atentiona prin aprinderea unui martor de eroare in bord, de asemenea masinile mai noi iti spun si exact ce are masina.                                                                                               

 Tabloul de bord al masinii cuprinde o serie de pictograme care au rolul de a te avertiza in privinta diverselor probleme la anumite sisteme. Daca stii ce simbolizeaza aceste semnale atunci iti va fi si mai usor sa identifici problema.                                                                                                                                                                                                                         

Alt sfat din partea specialistilor in domeniu este sa verificam intodeauna nivelul fluidelor inainte de a pleca la un drum mai lung, pentru a evita orice risc.                                                                                                                      

Verificarea nivelului de antigel al masinii va asigura ca radiatorul masinii are destul lichid de racier astfel incat sa nu se supraincalzeasca motorul.                                                                                                                                                        

In ceea ce priveste uleiul, daca il schimbam inainte de termen nu va face nici un rau ba va imbunatatii rezistenta motorului, dar daca acesta este schimvat la mult timp dupa termen el afecteaza performantele motorului si de asemenea paote avaria unele componente ale motorului, cum ar fi cuzinetii, lagarele, pomapa de ulei sau chiar segmentii.                                                                                                                   

 Pana la urma la orice semn al masinii, fie ca e un sunet ciudat, ori un martor aprins in bord cel mai bine apelati la un specialist in domeniu.                                                                                                                                                               

Cei mai buni specialist ii puteti gasi la noi pe site http://www.iscusila.ro/mecanic care sunt verificati inainte de a fi acceptati la noi pe site.                                                                                                                                                          Multi dintre ei asigura si servicii de tractare auto sau reparatii la dominiliu, in caz ca masina ramane imobilizata.

Photo by Aaron Huber on Unsplash

No comments

Leave a reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *